מאגרי הגז הישראליים שהתגלו במים הכלכליים של מדינת ישראל הם משאב ציבורי בבעלות המדינה. המדינה מחזיקה במקורות הגז כנאמן הציבור, וחלה עליה החובה לנהל ולנצל משאב זה לטובת הציבור ובאופן שיבטיח את מימוש האינטרס הציבורי במלואו.
ה"גז הטבעי", אשר המרכיב העיקרי שלו הוא מתאן, הוא דלק מאובן (פוסילי) שבדומה לנפט מקורו בפירוק שאריות של יצורים חיים מתחת לקרקעית הים במשך מיליוני שנים.
החברה להגנת הטבע ראתה במאגרי הגז שהתגלו בעשור הקודם "אנרגיית מעבר" שחשוב לנצל אותה לתקופת הביניים, על מנת לסייע למשק הישראלי לצמצם ולהפסיק את השימוש בפחם, שהיה המקור העיקרי של אנרגיה וגרם לזיהום אוויר, לתחלואה, והחריף את שינוי האקלים. זאת, עד שהמשק הישראלי יבסס תשתית אנרגטית לאנרגיות מתחדשות ונקיות, בדגש על סולארי על שטחים מבונים, בשילוב עם התייעלות.
אולם, להפקת הגז וגם לשימוש בו יש השלכות קשות. קודם כל, השימוש בגז יוצר פליטות מזהמות של גזי חממה שמחריפים את משבר האקלים. מסיבה זו, העולם כולו נמצא בתהליך גמילה מהגז. בנוסף, ההפקה מצריכה בניית תשתיות רבות ומורכבות בעלויות אסטרונומיות שפוגעות בטבע הימי, וגם בתהליך ההפקה עצמו יש סיכוני זיהום משמעותיים. לכן, לא נכון כלכלית, סביבתית וציבורית לקדם מהלכי פיתוח של מאגרי גז חדשים. יש להמשיך ולנצל את מאגרי הגז הקיימים, לתקופת ביניים ולצרכי המשק הישראלי, ולהקפיא את החיפוש אחר מאגרים חדשים (ההליך התחרותי הרביעי), בהתאם להמלצת סוכנות האנרגיה העולמית (IEA), שקבעה כי יש לעצור פיתוח שדות חדשים כבר בשנת 2022, כדי להגיע לאיפוס פחמני והתבססות על אנרגיות מתחדשות עד שנת 2050.
אין לקדם יצוא גז מהמאגרים הישראליים – אלה צריכים לשמש להבטחת צרכי המשק, עד לביסוסו על אנרגיות נקיות ומתחדשות. יצוא גז הוא סיכון כלכלי, ויצוא של פליטות גזי חממה מזיקים שמחריפים את משבר האקלים הפוגע בכולם ומסכן את הציבור בישראל.