כלי נגישות
- הגדלת גודל גופן
- הקטנת גודל גופן
- חזרה לגודל גופן מקורי
- ניגודיות כהה
- ניגודיות בהירה
- שחור-לבן
- איפוס ניגודיות
- ניווט מקלדת
- פונט קריא
- קו תחתון לקישורים
צילום: אלון רוטשילד
דווחו על צבי ים או על יונקים ימיים פצועים במוקד SeaWatch, הדיווח מועבר באופן מידי אל עובדי מרכז ההצלה לצבי-ים. מרכז ההצלה דואג להבהיל את החיה הפצועה אל מרכז ההצלה לשם קבלת טיפול וטרינרי.
במכרז קיימות בריכות שיקום בהם חיים צבי ים עד לשיקום מלא, לאחריו משוחררים הצבים בחזרה אל הטבע.
צילום: אביעד שיינין, מחמ״לי
חלק מהחיות בים התיכון ובמפרץ אילת מוגנות ואסור לפגוע בהן בשום צורה, לרבות דיג. חיות אלה מוגנות במסגרת אכרזת ערכי הטבע המוגנים (2005) או חוק הגנת חיית הבר.
במסגרת זו, כל היונקים הימיים, צבי הים, הכרישים והבטאים הם חיות בר מוגנות.
בנוסף, כל הרכיכות (למעט דיונונים ותמנונים) מוגנות בים התיכון, וכך גם הצורבים (אלמוגים ושושנות ים) וחלק ממיני הדגים.
צילום: Bthv
חופי הים התיכון בארץ, רגישים מאוד למינים פולשים. מרבית הפולשים מגיעים מים סוף דרך תעלת סואץ. עקב דמיון בתנאים בין מזרח הים התיכון לים סוף והקרבה הגדולה לפתח התעלה, מינים אלו מתבססים בחופי הארץ ומהווים איום על מינים מקומיים על ידי טריפה בלתי מבוקרת, או דחיקה של מינים מקומיים.
צילום: שבי רוטמן
רשתות רפאים הנן רשתות דייג שיצאו מכלל שימוש אך נותרו במרחב הימי אם בשוגג או בכוונה תחילה. רשתות אלה מהוות סכנה למתרחצים, צוללים ולבעלי חיים ימיים.
זיהום ים הוא מצב שבו ריכוזם של חומרים מסוימים, כימיים ואורגניים, אשר אינם מהווים חלק טבעי מתכולת המים בים, עולה. כתוצאה מכך, תפקוד המערכת האקולוגית ויכולת ניצול הים לפנאי ולפעילויות אחרות על ידי בני אדם, נפגעת. לדוגמא: זיהום אורגני מנחלים וזיהומי נפט ושמן מכלי שיט ופעילויות הפקה ותשתית.
צילום: דרור סופר
עד 2050 יהיה יותר פלסטיק בים מאשר דגים!
הפסולת בים פוגעת רבות בטבע הימי. בעלי חיים ימיים עלולים להסתבך בה, להיפצע ואף לאכול ולהיחנק ממנה. פעמים רבות, פלסטיק אפילו מוצא את דרכו לצלחת שלנו. גם פסולת כבדה בחוף ובמים מהווים מפגע עבור בעלי החיים, כמו גם סכנה עבור מבקרים. שינוי אמיתי במצב הפסולת בים דורש שינוי מדיניות בקרב מקבלי ההחלטות, אבל זה לא אומר שאנחנו לא יכולים לעזור בינתיים!
צילום: עיריית חדרה