מול החופים שלנו בים התיכון פזורים מרבדים של נוצות בצבע קרם – אדמדם, מזדקרות מן הקרקע, כאילו שעברה שם ציפור, תלשה את נוצותיה ונטעה אותן בקרקע החולית. במבט מקרוב (מאוד) ניתן לראות שהנוצות מורכבות מיחידות-יחידות של פוליפים מנוצים השולחים את זרועותיהם אל הים. המשותף לנוצת העוף ולנוצה הניצבת במעמקי הים זהו רק השם, נוצת הים היא למעשה אלמוג!
נוצות הים ימצאו בדרך כלל באזורים בעל זרימה חזקה ועל גבי מצעים חוליים בהם הן מעגנות את עצמן למצע על ידי חלק גופן התחתון השרירי המשמש כמעין "עוגן". סביב נוצות הים מוצאים דגיגונים קטנים מקום מחסה מפני טורפים. ואם הן מרגישות מאוימות, הן מסוגלות להתחפר עמוק במצע החולי ולהיעלם. רשת הגרירה "המגלחת" של ספינות המכמורת לא מבחינה במרבדי נוצות הים, והן נותרות חסרות סיכוי ונעקרות בחוזקה ממקומן. איתן, גם נעלם בית הגידול והמחסה שהן בונות.
כיום כבר קשה מאוד למצוא את נוצות הים במים הרדודים, שנכתשו עד דק תחת רשתות המכמורת. אך במים העמוקים, עדיין הן מצויות ויכולות להיות גרעין לשיקום המים הרדודים – אם רק נשכיל להגן עליהן.
שמורת טבע ימיות ירחיקו את ספינות המכמורת מהאזורים החוליים בים התיכון וכך יגנו על נוצות הים, ועל הדגיגונים ועל עוד מגוון בעלי החיים שמוצאים מחסה בבית גידול המיוחד הזה.שלושת השמורות החשובות ביותר בהקשר זה הן השמורות המתוכננות ים אבטח, ים פולג ונווה ים. בואו ניתן לנוצות הים סיכוי לחזור לשגשג כאן…
נוצת הים (כמו כל הצורבים למעט המדוזות) מוגדרת כמוגנת על פי החוק הישראלי וכל פגיעה בה אסורה.