מאז תחילת העידן התעשייתי, בני אדם מפיקים אנרגיה בתהליך הפולט פחמן דו-חמצני וגזי חממה נוספים. גזי חממה אלה גורמים לאפקט החממה, התחממות האוויר והים, ושינוי אקלימי נרחב הפוגע במערכות הטבעיות. אותן מערכות טבעיות, ובעיקר האוקיינוסים שבהם מתרחשת מרבית קליטת החום מהאטמוספירה וחלק ניכר מהספיחה של גזי חממה – הן אלה ששמרו על אקלים מאוזן בכדור הארץ. התוצאה: כדור הארץ הולך ומתחמם, ישירות בגלל גזי החממה הנפלטים, ובעקיפין כי אנחנו פוגעים ביכולת של הטבע לקבע את אותם גזי חממה. כמעט בכל שנה נשברים שיאי חום חדשים ומזג האויר נהייה קיצוני יותר.
בחלקו המזרחי של הים התיכון הכולל גם את הים התיכון הישראלי, ההתחממות מתרחשת בקצב מהיר פי שלושה מאשר הממוצע העולמי. נכנסתם לים לאחרונה בקיץ והרגשתם כמו ג'קוזי? המשמעות של משבר האקלים אדירה: שינוי בכל היבט של חיינו – האוכל שאנחנו אוכלים, המים שאנחנו שותים והאוויר שאנחנו נושמים.
במקביל, אנחנו מדורגים בשליש העליון של המדינות שפולטות הכי הרבה גזי חממה לנפש, ועושים ממש מעט כדי לשנות את המגמה המסוכנת. גם מבקר המדינה קבע שישראל כושלת בהתמודדות עם משבר האקלים. דוגמא לחוסר ההתמודדות ואפילו המשך הפגיעה של ישראל ל ביכולת לעמוד ביעדי האקלים, היא התכנית להרחבת קידוחי הגז בים התיכון, תכנית שאנו נאבקים בה.
הפתרון למשבר האקלים מתחיל בעצירת הפליטות המזיקות של גזי חממה שגורמים בני האדם. במקביל, הגנה על הטבע הימי, ושמירה על טבע בריא וחזק, תאפשר לטבע לקלוט חלק מהפחמן והמתאן שאנחנו פולטים ולמתן את העוצמה של השינויים ושל המשבר. שמירה על האיזון במערכות הטבעיות גם תעזור לנו לשרוד טוב יותר ולהתאים את עצמנו לעולם מתחמם, המתאפיין ביותר סערות, שיטפונות ובצורות.