המאפיין העיקרי המשותף לכולם הינו המצאות תאים צורבים מיוחדים המשמשים בעיקר לתפיסת מזון והגנה (ראו הוזהרתם!). הצורבים בים התיכון טורפים חיות פלנקטוניות ואף דגיגים קטנים בעזרת זרועות הציד שלהם ונאכלות על ידי מינים שונים של קווצי עור ורכיכות וכך לוקחים חלק חשוב במארג המזון באקולוגיה הימית.
את רוב מיני הצורבים החיים לאורך חופי ישראל ניתן למצוא על המצע הסלעי והחולי הרדוד, כגון שושנות ונוצות ים. לפחות כך חשבנו. לאחרונה אותרו בתחום המים הכלכליים של ישראל מינים נדירים של אלמוגי מים עמוקים. מיני אלמוגי המים הקרים מוגדרים על ידי ארגון ה IUCN -(הארגון הבינלאומי לשימור הטבע ומשאבי הטבע) כמינים בסיכון גבוה.
את נוצת הים, אשר בעבר הייתה נפוצה מאוד במים הרדודים שלנו, כבר קשה מאוד למצוא שם כיום. לשמחתנו, הן עדיין מצויות במים עמוקים יותר ויכולות להוות גרעין לשיקום האוכלוסייה במים הרדודים אם רק נגן על בית הגידול שלהן.
אז מפני מה אנחנו שומרים עליהם, ואיך?
האיום הגדול ביותר עבור הצורבים החיים באזור החופי הרדוד כמו גם בים העמוק, הוא על בית הגידול שלהם בעקבות מפגעי אדם שונים כגון זיהום, דיג מכמורתנים והקמת תשתיות ימיות. כל זאת ועוד גורמים, בנוסף, להרחפת כמויות גדולות של חול ששוקעות על זרועות הצורבים ומקשות עליהם לאכול ולהתרבות.
שמורת טבע ימיות, אשר החצי הכחול פועל להקמתן, ירחיקו את ספינות המכמורת ואת התשתיות מבתי הגידול המגוונים של הצורבים בים התיכון.
נתקלת בפגיעה בשושנת ים? ראית מכירה של מינים מוגנים?