שושנת ים אדומה חיה בסדקי סלעים, ובתקרות מערות באזורי הגאות והשפל (אזור "הכרית"). במהלך היום או בזמן שפל, היא סוגרת מים בתוך גופה יחד עם הזרועות וכך היא לא מתייבשת. בלילה, בשעות הציד, השושנה נפתחת וזרועותיה נפרסות ומשחרות אחר טרף.
דמיינו את השושנה הפוכה – מזכיר לכם משהו? אם חשבתם על מדוזה – אתם לגמרי בכיוון! שושנת ים היא קרובת משפחה של המדוזות ושאר החיות מקבוצת הצורבים, וגם לה תאים צורבים בזרועות (ראו הוזהרתם..) המשתקות את הטרף המובל לפיה. לא מפתיע שלשושנות מעט מאוד טורפים, בעיקר חשופיות שמסוגלות לאכול את הזרועות מבלי לשפעל את התאים הצורבים (שזה סיפור מעניין בפני עצמו). אגב, קיימים כיום פיתוחים שונים שמנסים להשתמש במנגנון התאים הצורבים לצרכי החדרת תכשירים לעור בתעשיית הקוסמטיקה…
עוד עובדה מגניבה על שושנות ים – יש להן תקופת "הריון", הן מדגירות בתוך גופן לרוות (שלב התפתחותי צעיר) או "מיני-שושנות ים". כאשר המיני-שושנות מספיק גדולות, הן זוחלות מחוץ לגוף ההורה ונצמדות למצע.
שושנות ים מתרבות גם ברבייה א-מינית, שזה אומר שמשושנה בוגרת אחת נוצרת שושנה צעירה (בלי מפגש בין תאי זרע וביצית) או כמו במערכון של אסי וגורי- השושנה מתפצלת לשניים! כאשר השושנות מתרבות בצורה זו, נמצא מספר רב של שושנות במקום אחד- מראה מרשים במיוחד!